Sunday, August 11, 2013

Het Geduld in een Moment van Woede Zal Ons Helpen te Ontsnappen aan Honderd Dagen van Verdriet.

Het Geduld in een Moment van Woede Zal Ons Helpen te Ontsnappen aan Honderd Dagen van Verdriet.

Het Geduld in een Moment van Woede Zal Ons Helpen te Ontsnappen aan Honderd Dagen van Verdriet


Mijn ouders hebben mij gelukkig geleerd dat het leven niet over rozen gaat maar over de doorns en dat heb ik gelukkig altijd goed onthouden.
Soms zijn we wel eens naïef en nemen we beslissingen op de verkeerde momenten of niet met de juiste personen.
Dat kan frustraties geven en woede vooral als we dit meemaken in een periode dat er van alles verkeerd gaat en we al niet zo lekker in ons vel zitten.
Hebben dan de neiging om onze beheersing te verliezen en daar met woede op te reageren waar we dan later weer spijt van hebben.
Maar op dat moment komt alles in één keer tegelijk en kunnen we in woede uitbarsten en ons erg druk maken en onze zelfbeheersing laten gaan.
Waarna ons gevoel erg verandert en we de controle over het lichaam verliezen en de stoppen doorslaan met als gevolg dat we het alleen maar nog erger maken.
Positief denken op dat moment en onze gevoelens niet ons lichaam laten overheersen zal de beste optie zijn op dat moment direct accepteren dat woede niet de juiste oplossing zal zijn.
De situatie gelijk analyseren en een beslissing nemen hoe het positief en zonder woede op te lossen desnoods verlies nemen op dat moment en later juridische stappen ondernemen om het recht te laten zegevieren.
Woedend worden en kwaad zijn zal op zo’n moment alleen maar in ons nadeel zijn en als we iets doen in in een woede aanval zal ons duur komen te staan en zal ons nog meer verdriet geven voor een lange tijd.
Geduld overwint alles en helpt ons te ontsnappen aan het verdriet wat ons is aangedaan, want gerechtigheid zal altijd zegevieren in vrede

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen


No comments:

Post a Comment