Thursday, August 22, 2013

Kluizenaar.

Kluizenaar.

Kluizenaar


Soms is het nodig om ons helemaal af te zonderen van anderen om bepaalde gedachten geheel alleen te verwerken in een rustgevende omgeving.
Als wij onszelf geheel willen leren kennen tot in het uiterste is het ook goed om een tijdje als kluizenaar door te brengen.
We zullen onszelf dan veel ruimte voor zelfonderzoek met afzondering van anderen moeten toestaan en zo kan je de sleutel ontdekken tot je innerlijke.
Zo zullen we gaan inzien dat de vervulling van het leven die we bij anderen hopen te vinden alleen maar bij onszelf en nergens anders te vinden is.
Schaduwen van anderen die een voorbeeld lijken te zijn voor ons blijken dan geheel overbodig de innerlijke relatie tot onszelf overtreft alles.
Het zal geen gemakkelijke tijd zijn om overal alleen voor te staan en alles te doen zonder hulp en aanspraak op anderen te kunnen maken.
De eenzaamheid zal ons dan beïnvloeden en laten nadenken hoe belangrijk vrienden en mensen die om ons geven in de buurt te hebben.
Een scheiding met anderen en het alleen zijn zal ons karakter testen op vele vlakken en laten inzien hoe belangrijk relaties in harmonie zijn.
Duistere momenten zullen ons eraan herinneren in onze gedachten met te denken aan anderen dat eenzaamheid een onplezierige belevenis is.
Dat we in paniek kunnen raken als er iets gebeurd terwijl we helemaal alleen zijn en alles in de steek hebben gelaten en we geen toevlucht op een ander kunnen maken maar dat het wel nodig is.
Op dat moment leren we dat de omgang met anderen en het verenigen met vrienden om elkaar te helpen in uiterste noodzaak zeer belangrijk is.
Want ook een kluizenaar kan niet alles alleen als er nood is.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen


No comments:

Post a Comment