Thursday, September 19, 2013

Koppig Zijn Brengt ons Nergens.

Koppig Zijn Brengt ons Nergens.

Koppig Zijn Brengt ons Nergens


Eigenwijs zijn is een ander woord voor koppig en is niet altijd verstandig.
We kunnen trots zijn als we gelijk hebben en koppig zijn als we geen gelijk hebben maar het toch willen hebben en daardoor een  heet hoofd  worden.
Fouten niet toe willen geven is ook zeer onverstandig want iedereen maakt fouten en een persoon is niet dom als ze worden erkend en toegegeven.
Erkenning van fouten geeft juist onze intelligentie aan dat wij zelf inzien dat we iets verkeerds doen en dan daarna er iets van geleerd hebben en de kans hebben het te verbeteren.
Koppig zijn en het niet willen toegeven van fouten door onze trots en eigenwijsheid zal ons ook geen kansen bieden om vertrouwensrelaties op te bouwen.
Want als het er dik bovenop ligt dat we iets verkeerds hebben gedaan en we willen dan onze fouten niet toegeven en koppig zijn zal dat niet goed doen aan onze houding tegenover anderen.
Die zullen dat niet waarderen en respecteren waardoor er een kloof ontstaat in de relatie en er afstand word genomen met slechte gevoelens.
Oprecht zijn tegenover iedereen is gewoon voor onszelf en anderen de juiste beslissing en zal door velen gerespecteerd worden.
Als anderen weten dat iemand ongelijk heeft en is te koppig en eigenwijs om dat toe te geven en houd zich aan zijn standpunt en door trots te zijn kan er een onnodige discussie ontstaan waar brutaal taalgebruik word toegepast en waardoor verlies van zelfbeheersing kan voorkomen.
Vasthoudend en besluitend aan een eigen wil of inzicht is persisterend in een reactionaire houding en toont dat wij zozeer overtuigd zijn van ons gelijk zodat wij ons standpunt niet willen verdedigen in een discussie.
Is een zeer koppig besluit en eigenwijs dat zal onze sociale levenswijze nergens toelaten leiden en is zeer negatief naar anderen toe.
In een conversatie kunnen we elkaar uitleggen wat onze standpunten zijn waarom we onze fouten niet toe willen geven en kunnen tot een compensatie komen.
Koppig zijn geeft nooit oplossingen voor iedere voorkomende fout.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen



No comments:

Post a Comment