Wednesday, October 30, 2013

Excuus.

Excuus.

Excuus.


Waarom kan ieder mens niet worden georganiseerd zodat alles in het lichaam zo goed functioneert, zodat we alleen maar goede dingen doen in het leven zonder fouten te maken tegenover anderen.
We hebben nu al ervaring genoeg om te weten dat er niemand in deze wereld als mens geen fouten maakt maar er is een verschil tussen bewust en onbewust.
Ook weten we dat iedereen gevoelens heeft en meestal ook daarop zijn houding aanpast en daar soms later spijt van heeft als er misdragingen hebben plaats gevonden.
En bij een slecht humeur of ontevredenheid door onterechte gebeurtenissen kan een actie een reactie veroorzaken met goede of schadelijke gevolgen.
Dat zijn zo van die levenservaringen waar wij allemaal mee geconfronteerd worden, want niemand is perfect en wij allemaal maken soms domme fouten door onoplettendheid of iemand te vertrouwen.
Dit kan ook gebeuren door onbegrip of iets wat niet helemaal duidelijk is en we te snel agressief reageren door op dat moment een teleurstellende of frustrerende houding.
Daar hebben wij allemaal mee te maken, omdat wij mensen zijn en als ons gevoel zowel ego word misbruikt of aangetast we zo woedend kunnen worden en van daaruit een reactie word geplaatst op soms een verkeerde manier.
Soms hebben we het ook helemaal verkeerd en kunnen dan zeer negatief reageren met de nodige verkeerde woorden en houding waar we achteraf spijt van hebben.
Maar als het kwaad al geschied is dan is vergeving de enige oplossing en is een excuus op zijn plaats en iemand die rechtvaardig is zal dat ook doen.
Terwijl de anderen dan ook het excuus moeten aanvaarden en daarmee het voorgekomen probleem tezamen moeten vergeten.
Vaak is dat het moeilijkste part van het geheel, om een probleem te laten ontstaan door meningsverschillen of benadelingen is iets wat snel gebeurd is.
Om daarna samen weer door dezelfde deur te lopen is vaak door trots of koppigheid een onbegonnen zaak, terwijl dat is het belangrijkste gedeelte van het gehele probleem.
Vaak is er al een jarenlange relatie tussen beiden en die word dan verbroken door één terechte of onterechte confrontatie met een slechte afloop.
Wees verstandig en wijs en laat zo’n relatie niet verloren gaan door eigenwijs of koppig te zijn geef onze fouten toe met een excuus en aanvaard dit ook als een benadeelde, want een ieder kan deze fout maken en vergiffenis zal de enige mogelijkheid en reden zijn om vrede met onszelf en de ander opnieuw te creëren en zo de goede relatie voort te zetten.
Een ieder kan zijn fouten inzien en ervan geleerd hebben en zo naar een excuus de volgende keer een correcte beslissing te nemen.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen


No comments:

Post a Comment