Sunday, October 20, 2013

Soms is een Betekenisvolle Stilte Beter dan Duizend Betekenisloze Woorden.

Soms is een Betekenisvolle Stilte Beter dan Duizend Betekenisloze Woorden.

Soms is een Betekenisvolle Stilte Beter dan Duizend Betekenisloze Woorden



Als er dingen gebeuren in ons leven waar wij het totaal niet mee eens zijn willen we het soms van de daken schreeuwen, zo ontroerd heeft het ons.
Daarmee denken we onze woede of frustratie te kalmeren maar de woorden die wij dan uitkramen vanuit onze mond via ons hart zal voor vele oren niet de gewenste tekst zijn.
Dus of dat een verstandige uitlating is zal voor velen niet een raadsel zijn maar een directe reden om dit te veroordelen als ongewenst gedrag.
De tekst is dan meestal ook niet voor herhaling vatbaar en maakt van een fatsoenlijke persoon een misdragend iemand.
Met betekenisloze woorden en een hoop lawaai op de verkeerde plaats die boosaardig overkomen bij anderen en niet gewaardeerd worden.
Daarom is het beter om ons te beheersen zo de controle niet te verliezen over onszelf en het de ene oor in laten gaan waarna het bij andere er weer uit gaat.
En een betekenisvolle stilte als gevolg laten komen met een glimlach die een ander het meest raakt, want het is hun niet gelukt om ons uit balans te brengen door hun gedragingen.
Waarmee wij het gesprek kunnen overnemen met verstandige uitspraken die waardevol en zinvol overkomen bij de betrokken persoon en anderen.
Waarmee ons zelfrespect niet zal worden aangetast en door anderen voor vol gewaardeerd word.
Dit geeft ons pluspunten in de samenleving die wederzijds respect teweeg kan brengen door de benadering die wij aanvoeren nadat wij benadeeld zijn.
Zo zal de betekenisvolle stilte overgenomen worden door betekenisvolle inhoudelijke woorden die een woordenschat aan de aanwezigen zal laten horen zodat hun oren klapperen van verbazing.
Stilte zal altijd meer imponeren dan betekenisloze woorden uitschreeuwen.



Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

http://gedichten.easybranches.com/soms-een-betekenisvolle-stilte-beter-dan-duizend-betekenisloze-woorden.html

Lees Meer Gedichten…….
#gedichten #poetry #gedicht #verhaal #verhalen #poëzie
#easybranches #janjansen

No comments:

Post a Comment