Monday, October 14, 2013

We moeten Onszelf Trainen om Alleen het Goede in elke Situatie te Zien.

We moeten Onszelf Trainen om Alleen het Goede in elke Situatie te Zien.

We moeten Onszelf Trainen om Alleen het Goede in elke Situatie te Zien


Er zijn van die dagen dat we denken waarom komt al deze pech alleen bij ons en komt daar geen einde aan.
Maar zoals we allemaal weten hebben de meeste gebeurtenissen in ons leven een bepaalde reden voor de toekomst, maar dan moeten we er ook wat mee doen.
En niet alleen maar de donkere wolken zien en de zonneschijn vergeten, want alles wat we meemaken kunnen we omzetten in positieve energie.
De slechte ervaringen moeten we zien als een les om daar het goede van te leren, dat is niet altijd gemakkelijk en er zal ook verdriet en tranen aan te pas kunnen komen.
Maar naar regen komt zonneschijn en na tranen komen er vrolijke momenten met lachen en vreugde.
Dat is nu eenmaal het leven we moeten proberen om uit alles het goede te halen en dat te gebruiken en veranderen in nog beter.
Niemand heeft het perfecte leven, iedereen heeft zijn gebreken en mindere periodes maar daar moeten we juist nieuwe energie uithalen.
Om ons eigen nog meer in de problemen te helpen doordat er bepaalde dingen verkeerd gaan en we daar zo teleurgesteld over zijn heeft geen zin dat kan alleen een inzinking veroorzaken en daar is niemand mee geholpen.
Zie daar het goede van in en herstel deze situatie met de best mogelijke zorgen en mogelijkheden ook leer daarvan zodat we sterker worden en de volgende keer er anders tegenaan kijken met een glimlach.
Zo kunnen we stap voor stap ons leven verbeteren door meegemaakte ervaringen van de goede kant te bekijken en die aanpassen aan onze eigen behoeften.
Kijk terug op het verleden naar alle situaties die er misgegaan zijn, die hebben we toch ook bijna allemaal goed opgelost.
Denk daaraan bij een volgende situatie en zie het goede ervan in, want het leven gaat gewoon verder en wacht op niemand dus is het beter te lachen dan te huilen.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen



No comments:

Post a Comment