Sunday, November 10, 2013

Altijd Houden van Harmonie in Onze Familie.

Altijd Houden van Harmonie in Onze Familie.

Altijd Houden van Harmonie in Onze Familie


Er zijn maar weinig dingen meer in het leven die ons dagelijks een beter gevoel kunnen geven dan dat de familiebelangen waarden hebben.
Dat er wederzijds respect is en bij besluiten altijd rekening met elkaar word gehouden zonder daarbij een ander te kwetsen.
De innerlijke rust en vertrouwen naar elkaar geeft ons dat fijne gevoel om in een ontspannen sfeer thuis te komen en alles in vrede verloopt.
Het verlangen als we ergens zijn waar er spanningen heersen of onvoorspelbare oorzaken onze rust kunnen verstoren wij direct eraan denken in onze gedachten dat we straks weer naar huis te gaan waar de harmonie heerst.
Waar de basis is om goed en vriendelijk met elkaar om te gaan en over dingen te praten die er dwars zitten zodat we daar samen oplossingen voor kunnen vinden.
Daar waar liefde de voorkeur heeft en agressie vermeden moet worden om de harmonie in de familie te respecteren en er voor alles een solutie is.
In iedere familie zijn er natuurlijk onenigheden maar die kunnen altijd weer worden bijgelegd door verstandig met elkaar te communiceren en de hechte band met liefde te laten overwinnen.
Want als er liefde is onder elkaar zal er altijd eerder een geschikte oplossing zijn, want niemand wil verdrietig zijn.
We maken natuurlijk allemaal fouten en doen wel eens onbewust iets verkeerds  maar na een goede uitleg tegenover elkaar zal de vrede snel weer terug keren.
Begrip onder elkaar is iets wat heel erg belangrijk is in een goed gezin en ieder gezinslid moet daarom ook een taak hebben die we tezamen zo kunnen indelen dat iedereen tevreden is en de ouders de leiders blijven.
Veel praten met elkaar geeft veel duidelijkheid over hoe er word gedacht in de familie en kan dwalingen voorkomen in bepaalde situaties.
Kan situaties van buitenaf waar een gezinslid problemen mee heeft sneller ondercontrole krijgen en verkeerde beslissingen of misverstanden  voorkomen.
Samen alle dingen in de familie op een rijtje zetten en in vreedzaam overleg oplossen zal altijd de harmonie in ieder gezin bevorderen.
Houd van onze familieleden en probeer alles onder de familiesfeer te houden zodat de harmonie overheerst.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

No comments:

Post a Comment