Monday, November 4, 2013

Leren om Kritiek te Accepteren Wanneer er Behoefte aan Is.

Leren om Kritiek te Accepteren Wanneer er Behoefte aan Is.

Leren om Kritiek te Accepteren Wanneer er Behoefte aan Is


Als we iets hebben georganiseerd of hebben gedaan en daar onze gehele kennis aan besteden met een lange voorbereiding vanuit ons hart.
Dan zijn we daar erg trots op als wij denken dat het lijkt een geslaagde uitwerking te hebben en vele blijde gezichten om ons heen te zien waaruit blijkt dat het zo is.
Waardoor ons humeur erg goed en vrolijk is, omdat wij zelf ook erg blij zijn met de gemaakte resultaten totdat er iemand op en aanmerkingen begint te maken en kritiek gaat uiten over bepaalde dingen met een ondraaglijke toon.
Op zo’n moment stort onze wereld in en gaat er een vervelend gevoel door ons lichaam waardoor het lijkt dat we agressieve willen reageren en afvragen waarom iemand zoiets doet zovelen vinden het voortreffelijk of hebben het naar hun zin.
Terwijl één persoon kritiek heeft en onze mooie dag in een paar woorden laat omslaan in een catastrofale hindernis tenminste zo voelt het.
Op zo’n moment is het zo belangrijk om deze kritiek aan te horen en te beseffen dat er zoveel tevreden mensen zijn en er één persoon begint te klagen.
omdat die persoon er een andere kijk op heeft en door naar zijn woorden te luisteren ons iets kan leren of wij hem kunnen uitleggen waarom we dat zo hebben gedaan.
Maar op zeker kunnen wij als er behoefte is en we zijn kritiek accepteren er een wijze les uit leren en die verbeteren of toepassen voor de volgende keer.
Of als die persoon het verkeerd heeft beoordeeld daar ook een les uit leren hoe anderen denken over bepaalde dingen en daarop aanpassingen maken om kritiek te voorkomen.
Critici zullen ons altijd zien vanuit een andere prospectieve , dus we moeten proberen om dit te accepteren , omdat het goed voor een lange termijn zal zijn.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen



No comments:

Post a Comment