Sunday, November 3, 2013

Wees Eerlijk met Onszelf, Iedereen Kreeg Beperkte Capaciteiten.

Wees Eerlijk met Onszelf, Iedereen Kreeg Beperkte Capaciteiten.

Wees Eerlijk met Onszelf, Iedereen Kreeg Beperkte Capaciteiten


Het is zo gemakkelijk om over anderen te oordelen als we zelf alle middelen van rijkdom en giften van de natuur bezitten.
Maar we moeten ook in kunnen zien dat we niet allemaal gelijk zijn en niet iedereen al deze bezittingen heeft en dan zo intelligent wezen en hun naar waarde inschatten en accepteren.
We kunnen het al op jonge leeftijd ontdekken dat we allemaal verschillend zijn en iedereen andere capaciteiten heeft met gebreken.
Om perfectie te vinden is bijna niet mogelijk en als we tevreden zijn met onszelf en anderen ontmoeten met mindere of betere capaciteiten respecteer die dan.
Ook als mensen gebreken hebben of anders zijn dan wij wil niet zeggen dat hun hart beter of slechter is als die van ons.
Accepteer iedereen zoals ze zijn en probeer daar het beste van te maken en als dat niet werkt is het tijd om afscheid te nemen van elkaar.
Maar geef het in ieder geval een eerlijke kans met gelijke rechten en wederzijds respect en wees dankbaar als we het beter getroffen hebben in het leven.
En ben vooral niet jaloers of afgunstig als we het slechter getroffen hebben, want dat zal ons niet helpen en maakt ons depressief.
Wees eerlijk tegenover onszelf en accepteer hoe we zijn en wat we hebben, want het had altijd slechter gekund en natuurlijk ook beter maar dat is nu eenmaal niet zo.
We zijn wie we zijn en daar moeten we mee leren leven en alleen maar door positief en daaraan te werken kunnen we dingen verbeteren.
Kijk nooit neer op mensen, niemand heeft zichzelf gemaakt en alles in de hand, omdat wij allemaal door onze omgeving worden beinvloed en onze opvoeding met wat wij zien en meemaken een deel van ons leven is geworden.
Maar niemand wil het slechtste voor zichzelf soms zijn de dingen nu eenmaal zo gelopen in ons leven en ben daar blij mee en accepteer dat.
Er zullen altijd anderen zijn die het beter hebben maar vergeet niet dat er velen meer het ook slechter hebben en daar ook mee kunnen leven en gelukkig zijn.
Iedereen heeft zijn beperkte capaciteiten en we zijn daarin allemaal gelijk anderen veroordelen of kleineren door mindere mogelijkheden is een tekortkoming aan menselijkheid en geen respect voor de medemens .
Wees eerlijk en dankbaar tegenover onszelf en respecteer een ander zijn capaciteiten en gebreken.
Geef elkaar de ruimte om zichzelf te zijn, acceptatie van een ander zoals die is met zijn persoonlijkheid en gebreken is een respect dat altijd zal worden gewaardeerd.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen




No comments:

Post a Comment