Wednesday, November 13, 2013

Wijsheid kan Worden Bereikt als we Niet Hebzuchtig Zijn.

Wijsheid kan Worden Bereikt als we Niet Hebzuchtig Zijn.

Wijsheid kan Worden Bereikt als we Niet Hebzuchtig Zijn


Allemaal hebben we wensen en dromen met idealen voor de toekomst maar we moeten niet de grenzen en respect van het leven overschrijden.
Brandend verlangen naar succes is goed, maar als we het overladen kan dit wenden tot een vergif voor ons.
We kunnen honger hebben naar succes, maar als we het niet kunnen bereiken moeten we niet hebzuchtig worden en omdraaien door te kiezen om een crimineel te zijn.
Dat ons doet besluiten om onze ouders hun respect te laten verliezen over de wijze hoe hun ons hebben opgevoed en de regels van de wet niet meer te gaan volgen en te denken zo sneller iets te bereiken.
Maar als we verstandig zijn en het nieuws in de media volgen geeft het eigenlijk al aan dat misdaad niet loont en we in een criminele wereld belanden waar geestelijk en emotioneel geweld vaak hand in hand gaan en respect niet meer telt voor de mensheid.
Geld is het respect waar alles om draait en daar worden alle grenzen van de wet voor overtreden en zelfrespect is niet meer aan de orde.
De opgelegde straffen die ervoor staan als we de wet overtreden word niet over nagedacht alleen maar de hebzucht van het geld dat telt en rijkdom staan op de eerste plaats.
Gevangenis straffen en gewelddadig huichelachtig gedrag onder criminelen met altijd achterdocht komt niet in de gedachten voor, want er heerst een soort onverslagenheids gedrag in hun gedachten.
De hersens zijn al zo aangetast dat geld constant in de gedachten is en dat als er anderen financieel benadeeld worden ze er meedogenloos over doen en het eerder als een overwinning zien dan te denken er anderen verdriet door te geven.
Terwijl als we eerlijk zijn en graag iets willen we er alle kennis overgaan verzamelen en met ons volle verstand het tot een succes gaan brengen.
Er langdurig zonder al teveel zorgen van kunnen leven en vele vertrouwensrelaties om ons heen hebben die ook nog zich daardoor alleen maar uitbreiden door wederzijds respect.
De verkregen kennis zich ook vergroot door de opgedane ervaringen en hebzucht niet nodig is, want het bereikte succes is al daar.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

No comments:

Post a Comment