Friday, December 13, 2013

Hard Zijn is Altijd een Teken van Zwakte.

Hard Zijn is Altijd een Teken van Zwakte.

Hard Zijn is Altijd een Teken van Zwakte


Tegenwoordig is de mentaliteit van de mensheid veel harder geworden en lijkt het of er geen genade meer is.
Bijna iedereen is egoïstisch en leeft alleen voor zichzelf en de volksbuurten zoals vroeger waar er echte saamhorigheid was zijn verdwenen.
Hard zijn en geen medeleven meer tonen is nu aan de orde van de dag.
Vriendschappen veranderen in zakelijke relaties op zoek naar winsten het maakt niet uit in welke vorm.
Wij allemaal maken fouten in ons leven en dan willen we ook graag dat het begrepen word door anderen en er vergiffenis word verleent.
Op zo’n moment hard zijn terwijl er excuses worden aangeboden is een teken van zwakte en is geen begrip van de situatie.
Accepteer wanneer anderen inzien dat ze fouten hebben gemaakt en aanvaard hun excuus en probeer samen de situatie onder controle te krijgen.
Iemand die meerdere malen dezelfde fouten maakt is hard van Leers en weet wel degelijk dat het opzet is en dat ze fout zijn, ben verstandig en neem zonder problemen te maken afscheid van hen, dat is de beste zelfbescherming.
Het is ook een teken van zwakte als er anderen worden benadeelt met opzet en zij geen respect hebben voor de wet en die overtreden en daardoor meedogenloos hard zijn tegenover de mensheid.
Terwijl ze er een ander emotioneel veel pijn en verdriet meedoen maar zo hard zijn dat het hun niets kan schelen wat een ander voelt en alleen maar aan hun eigenbelangen denken.
Dit is hun zwakheid voor egoïsme en eigenbelang en komt hard over voor een ander en kan emotionele psychische problemen veroorzaken doordat het vertrouwen word beschadigt in elkaar.
Loyale mensen hoeven geen hard of zwakheid te tonen aan elkaar die hebben voor iedere situatie in het leven een eerlijke oplossing.
Er is geen noodzaak voor het zijn hard tegenover anderen, want dit is slechts een teken van zwakte.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

No comments:

Post a Comment