Saturday, December 14, 2013

Soms Zullen we onze Eigen Zonneschijn moeten Creëren.

Soms Zullen we onze Eigen Zonneschijn moeten Creëren.

Soms Zullen we onze Eigen Zonneschijn moeten Creëren


We weten allemaal dat niemand constant het geluk aan zijn zijde kan hebben en dat het leven ook niet altijd eenvoudig is.
Er kan van alles gebeuren waardoor het leven zijn minder leuke kant kan laten zien aan ons.
Dat het zo ernstig is en we er zo droevig van kunnen worden dat we sneller zouden gaan huilen dan lachen.
Op het moment dat er zoveel mooie dingen in ons leven gebeuren dat we opstaan en weer gaan slapen met een gevoel van blijdschap is het uiterste van geluk.
Maar dan plots kan er iets gebeuren waar we helemaal niet op voorbereid waren of geheel niet op gerekend hadden en als een klap in het gezicht komt.
Waardoor onze stemming en gemoedsgesteldheid in elkaar zakt als een blokken huis en het heeft ons gevoelsstelsel erg aangetast.
Waarmee eigenlijk ons geluksgevoel wat we al die tijd hadden is weggenomen vanuit het niks en er verdriet voor in de plaats is gekomen.
In deze toestand is het bijna onmogelijk om nog vrolijk te zijn, maar is het juist wel belangrijk om de vreugde op te gaan zoeken.
Dingen gaan ondernemen waardoor we op andere gedachten worden gebracht en het ons weer laat lachen.
Dat gaan doen waar we plezier in hebben en ons humeur weer word opgevrolijkt waardoor we de mooie kant van het leven weer ontmoeten en inzien.
Zo creëren we onze eigen zonneschijn en hebben we weer een optimistische kijk op ons bestaan op deze aarde en kunnen we weer lachen.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

No comments:

Post a Comment