Monday, April 14, 2014

Controleer het Geluk in Onze Eigen Handen en Niet Door Anderen.

Controleer het Geluk in Onze Eigen Handen en Niet Door Anderen.



Controleer het Geluk in Onze Eigen Handen en Niet Door Anderen


Vertrouwen is goed maar controle is beter om een bevestiging van zekerheid te hebben zonder twijfels en argwaan.
Bijna alles in ons leven draait om de controle over iets te hebben, het begint al met onszelf als daar geen zicht op is verliezen we alles uit het oog.
En dat gaat dan het grootste probleem in ons leven worden als dat zou gebeuren, de controle over onszelf kwijt raken zou een nachtmerrie zijn.
Dan weten we niet meer wat wij doen en er kan van alles gebeuren en we weten er niets meer van achteraf, met andere woorden ons leven is op hol geslagen.
Op dat moment zullen wij niet in staat zijn om voor onszelf op te komen of te zorgen en daardoor geregeerd en beïnvloed worden door anderen.
In feite bepaald een dirigent of wij hoge of lage tonen spelen en dat is goed in een orkest maar niet in ons dagelijkse Prive leven.
Daar moeten wij altijd zelf de baas over blijven en kunnen wij of anderen aanpassingen maken om het beste ervan te maken, zodat een ieder vreugde en plezier kan beleven.
Maar het ogenblik dat wij onze hart en ziel in de handen van een ander geven kan het gebeuren dat wij de controle verliezen en plaatsen wij onszelf in de schaduw van een ander.
Gezamenlijk dingen ondernemen en bezig zijn om een goede relatie op te bouwen is erg goed en verstandig met gelijke rechten en waarden.
Totdat het moment aanbreekt dar er onrechtvaardigheden of gedragsveranderingen aanbreken en we de controle trachten te verliezen als we niet gelijk voor onze rechten opkomen.
Dan is de gelegenheid aangebroken om voor onszelf op te komen door de waarheid te vertellen met wat we denken en zo de controle niet over te geven aan een ander maar het in eigen handen te blijven controleren.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.Auteur Jan Jansen


No comments:

Post a Comment