Saturday, July 13, 2013

Geven is Altijd Beter dan het Ontvangen.

Geven is Altijd Beter dan het Ontvangen.

Geven is Altijd Beter dan het Ontvangen


Het is mens eigen dat wij graag alles willen hebben al gebruiken we het maar even en daarna verveelt het ons we willen het toch in bezit hebben.
Onze ogen zien iets vinden het interessant daarna begint het ons op te winden en onze gedachten zeggen dat wil ik hebben.
Maar soms willen we dingen die boven ons vermogen liggen en moeten we het genoegen nemen dat we het hebben mogen aanschouwen me onze ogen.
Terwijl er anderen zijn die het gelijk kunnen aanschaffen zonder problemen en daar de waarde niet van inzien, want ze zijn niet anders gewend.
Zodat we soms wel eens denken dat het in deze wereld verkeerd verdeeld is.
Maar daarmee moeten we ook beseffen dat er veel personen zijn die nog niet eens het geluk hebben om het te zien laat staan om het te kopen.
Die zouden blij zijn om de mogelijkheid te kunnen ontvangen om het te zien en te krijgen voor het te bezitten.
Dat zou dan weer verplichtingen met zich meebrengen om dankbaar te zijn en een wederdienst kunnen veroorloven.
In de gelegenheid zijn om iets weg te geven of te delen met anderen is gemakkelijker en geeft een goed gevoel vooral als wij in de positie zijn dat we niks terug hoeven te verwachten maar het volledig vanuit ons hart doen.
Daarmee groeit het zelfrespect en waardering om in de gelegenheid te kunnen zijn om ons eigen dat te veroorloven om aan de medemens te denken zonder daar zelf problemen of zorgen mee te hebben.
Dat geeft ons het besef dat geven altijd een betere uitwerking op ons lichaam heeft dan iets te moeten ontvangen.

Het allerbeste toegewenst en een goede gezondheid.
Auteur Jan Jansen

No comments:

Post a Comment